Forum RPG z Seriali ! Czujcie sie jak w domu xPP ;**
* * *
Kelner pokazał nam stolik który był na powietrzu. Z dala od innych. Przysunąłem krzesło Mii. A potem sam usiadłem. Kelner przyniósł kartę.
- Na co masz ochotę?
- Poproszę sałatkę grecką oraz sok pomarańczowy - uśmiechnełam sie do kelnera
- Ja poproszę rybę po grecku oraz butelkę najlepszego czerwonego wina. Dziękuję- powiedziałem i podałem kartę kelnerowi.
Po chwili przyszedł z naszymi zamówieniami. Nalałem Mii lampkę wina.
- I jak Ci się tu podoba?
Jest ślicznie - powiedziałam rozmarzona - Dziękuję , że mnie tutaj zaprosiłeś - uśmiechnęłam sie
- Mio tego wieczoru mam dla Ciebie kilka niespodzianek. Ale to później. Najpierw chciałbym Cię poprosić do tańca. Zatańczysz ze mną?- zapytałem i podałem jej rękę.
W tej chwili grali wolną piosenkę.
Oczywiście - uśmiechnęłam sie słodko i wstałam z krzesła
Poszedłem z Mią na środek parkietu i zaczęliśmy tańczyć. Przyciągnąłem ją do siebie i mocno przytuliłem. Tańczyliśmy tak przez całą piosenkę gdy się skończyła podszedłem na scenę i wziąłem mikrofon.
- Przepraszam państwa ale proszę o ciszę! Chciałbym zaśpiewać teraz pewnej cudownej dziewczynie piosenkę. Proszę o muzykę!- powiedziałem przez mikrofon.
Usiadłem za fortepianem zacząłem grać i śpiewać równocześnie piosenkę Carlosa Ponce'a- Amor, amor.
Wytrzeszczyłam oczy i z otwartą buzią przysłuchiwałam się piosence .
Po policzku spłyneła mi łza . Łza wzruszenia ...
Nie mogłam nic odpowiedzieć . Dopiero po jakimś czasie wydukałam :
- To było piękne ...
- Cieszę się. Ale to nie koniec niespodzianek- powiedziałem z uśmiechem.
Byłem bardzo zdenerwowany. Powoli podszełem do Mii i uklęknąłem na jedno kolano.
- Mio...
Zaczełam wymachiwac ręka przed twarzą . Brakowało mi tlenu .
- Taaak ? -zapytałam drżącym głosem
- Mio jesteś najpiękniejszą dziewczyną jaką kiedykolwiek spotkałem. Od pierwszej chwili gdy Cię ujrzałem zauroczyłaś mnie. Na początku nie zdawałem sobie sprawy z tego co czuję. Cudownie czuję się w twoim towarzystwie. Mio ja...- powiedziałem zdenerwowany.
Ze mną było tak samo - powiedziałam szlochając - Dopiero niedawno zdałam sobie sprawę , że coś do Ciebie czuję - dodałam