Forum RPG z Seriali ! Czujcie sie jak w domu xPP ;**
* * *
Kelner pokaza³ nam stolik który by³ na powietrzu. Z dala od innych. Przysun±³em krzes³o Mii. A potem sam usiad³em. Kelner przyniós³ kartê.
- Na co masz ochotê?
- Poproszê sa³atkê greck± oraz sok pomarañczowy - u¶miechne³am sie do kelnera
- Ja poproszê rybê po grecku oraz butelkê najlepszego czerwonego wina. Dziêkujê- powiedzia³em i poda³em kartê kelnerowi.
Po chwili przyszed³ z naszymi zamówieniami. Nala³em Mii lampkê wina.
- I jak Ci siê tu podoba?
Jest ¶licznie - powiedzia³am rozmarzona - Dziêkujê , ¿e mnie tutaj zaprosi³e¶ - u¶miechnê³am sie
- Mio tego wieczoru mam dla Ciebie kilka niespodzianek. Ale to pó¼niej. Najpierw chcia³bym Ciê poprosiæ do tañca. Zatañczysz ze mn±?- zapyta³em i poda³em jej rêkê.
W tej chwili grali woln± piosenkê.
Oczywi¶cie - u¶miechnê³am sie s³odko i wsta³am z krzes³a
Poszed³em z Mi± na ¶rodek parkietu i zaczêli¶my tañczyæ. Przyci±gn±³em j± do siebie i mocno przytuli³em. Tañczyli¶my tak przez ca³± piosenkê gdy siê skoñczy³a podszed³em na scenê i wzi±³em mikrofon.
- Przepraszam pañstwa ale proszê o ciszê! Chcia³bym za¶piewaæ teraz pewnej cudownej dziewczynie piosenkê. Proszê o muzykê!- powiedzia³em przez mikrofon.
Usiad³em za fortepianem zacz±³em graæ i ¶piewaæ równocze¶nie piosenkê Carlosa Ponce'a- Amor, amor.
Wytrzeszczy³am oczy i z otwart± buzi± przys³uchiwa³am siê piosence .
Po policzku sp³yne³a mi ³za . £za wzruszenia ...
Nie mog³am nic odpowiedzieæ . Dopiero po jakim¶ czasie wyduka³am :
- To by³o piêkne ...
- Cieszê siê. Ale to nie koniec niespodzianek- powiedzia³em z u¶miechem.
By³em bardzo zdenerwowany. Powoli podsze³em do Mii i uklêkn±³em na jedno kolano.
- Mio...
Zacze³am wymachiwac rêka przed twarz± . Brakowa³o mi tlenu .
- Taaak ? -zapyta³am dr¿±cym g³osem
- Mio jeste¶ najpiêkniejsz± dziewczyn± jak± kiedykolwiek spotka³em. Od pierwszej chwili gdy Ciê ujrza³em zauroczy³a¶ mnie. Na pocz±tku nie zdawa³em sobie sprawy z tego co czujê. Cudownie czujê siê w twoim towarzystwie. Mio ja...- powiedzia³em zdenerwowany.
Ze mn± by³o tak samo - powiedzia³am szlochaj±c - Dopiero niedawno zda³am sobie sprawê , ¿e co¶ do Ciebie czujê - doda³am